Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Seneste nyt fra Haslev - mandag den 23. november

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Profilbillede
Ninna Jalog

Haslev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

MARIBO: Tunnel lukket for at standse mand med narko

Et par politibetjente var fredag klokken 12.27 på almindelig patrulje, da de blev opmærksomme på en mørk bil, der kom kørende ad Vestre Landevej i Stokkemarke. Da betjentene gav tegn til at bilen skulle standse, gassede den i stedet op og fortsatte. De to betjente fulgte selvfølgelig efter – nu med udrykningssignalet tændt. Undervejs blev flere poser med hvidt pulver tømt ud af vinduet på den mørke bil, og da bilen drejede ud på Sydmotorvejen blev der også kastet en telefon ud ad vinduet. På motorvejen overhalede den mørke bil flere gange højre om i nødsporet og kørte i det hele taget noget hasarderet. I mellemtiden havde poltiet fået lukket Guldborgsundtunnellen og da den mørke bil nåede frem til bommene ved tunellen, kunne den ikke komme videre. Føreren i bilen, en 36-årig mand fra Birkerød, blev anholdt og ved den efterfølgende undersøgelse af bilen, blev der fundet over 50 gram amfetamin. Den 36-årige blev sigtet for salg af narko, for at køre bil, selv om han var frakendt førerretten, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for en del andre overtrædelser af færdselsloven.

 

BOESLUNDE: Hurtig knallert

Fredag klokken 13.51 standsede politiet en 16-årig dreng, da han kom kørende ad Kærebjergvej i Boeslunde på en noget rap knallert. Det viste sig da også, at knallerten var ændret, så den kunne køre hurtigere end tilladt. Den type knallert, den 16-årige kørte på, må højst køre 30 km/t, men denne knallert kunne køre hele 80 km/t. Derfor blev den 16-årige sigtet efter færdselsloven.

 

SLAGELSE: 14-årige med hash på lommen

Politiet fik fredag klokken 16.58 en melding om, at der var en del unge mennesker, som sad i ventesalen på Slagelse Banegård og røg hash. Da politiet kom til stedet traf de otte unge drenge og piger. En 14-årig dreng virkede noget omtåget, og ved visitationen fandt politiet da også noget hash på ham. Kommunen og drengens pårørende blev underrettet. Politiet var igen forbi banegården søndag eftermiddag, og her traf politiet igen flokken af unge, som godt nok havde mundbind på – det var bare ikke trukket op foran munden. De blev derfor bedt om at forlade stedet.

 

SLAGELSE: 92-årig fik stjålet smykker

En 92-årig kvinde var fredag klokken 18.50 udsat for et tricktyveri, da en yngre kvinde var kommet ind i den 92-åriges lejlighed på Svendsgade i Slagelse. Mens den yngre kvinde havde holdt den 92-årige hen med snak, var en anden person kommet ind i lejligheden og havde stjålet smykker. Den unge kvinde beskrives som 25-30 år, dansk, blond hår opsat i knold. Politiet hører gerne fra vidner.

 

SLAGELSE: 19-årig sigtet for vold

Fredag aften klokken 19.52 blev en 48-årig mand efter en kort meningsudveksling overfaldet af en anden mand på Rosengade i Slagelse. Flere vidner forsøgte at tale gerningsmanden til ro, men det lykkedes ikke og i stedet stak han af. Ved vidners hjælp fandt politiet ca. ti minutter senere frem til en noget beruset 19-årig mand fra København, der blev anholdt og sigtet for vold.

 

TORRIG: Talte grimt til politiet – to gange

Tre unge mænd, der var ombord på færgen fra Fejø til Kragenæs, havde i fredag aften skabt noget uro, så derfor stod politiet klokken 20.41 på havnen i Kragenæs for at tage imod. De tre mænd var meget opfarende og temmelig påvirket af alkohol. En af dem var særligt udfarende og kaldte politibetjentene på stedet for upassende ting. Han blev derfor anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen. Det drejer sig om en 25-årig mand fra Errindlev. Han blev herefter taget med på politistationen, hvor han fik lov at køle ned et par timer. Men det var åbenbart ikke helt nok, for det første den 25-årige gjorde, efter at han var blevet løsladt, var at råbe ukvemsord efter en politibetjent, der kom gående på parkeringspladsen ved politistationen. Så derfor blev han endnu en gang anholdt og denne gang sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. Han fik igen et par timer på politistationen, som han forhåbentlig brugte på at tænke sig om.

 

VORDINGBORG: Aggressiv mand skubbede og blev anholdt

En politipatrulje blev fredag aften sendt til en adresse på Valdalsvænge i Vordingborg, hvor der skulle befinde sig en noget aggressiv mand. Da patruljen kort efter var fremme, kunne de se en mand, der meget ophidset skubbede til en anden. Den voldsomme mand, der er 20 år og fra Mern, blev anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen.

 

GEDSER: Havde indrejseforbud

En 23-årig udenlandsk mand blev fredag aften klokken 22.15 truffet i en indrejsekontrol på Jernbanevejen i Gedser. Det viste sig, at han havde et indrejseforbud, der var gældende indtil 2025. Han blev derfor anholdt og sigtet efter udlændingeloven.

 

SLAGELSE: Hærværk

Poltiet blev natten til lørdag klokken 00.15 kaldt ud til Slagelse Station, hvor vidner havde set nogle unge knuse en rude i ventesalen. Det varede ikke længe, før politiet fik fat i to piger på 15 og 16 år fra hhv. Korsør og Hadsten samt en ung mand på 19 år fra Slagelse. De blev alle sigtet for hærværk.

 

RØDBY: Stjal whiskey

Lørdag klokken 12.15 blev politiet kaldt til Dagli'Brugsen i Havnegade i Rødby, hvor personalet tilbageholdt en urolig butikstyv. Det var en 44-årig udenlandsk mand, der ganske vist havde betalt for to øller og noget tobak, men han havde stoppet en flaske whiskey ind under jakken, og den betalte han ikke for. Den 44-årige blev anholdt klokken 12.32 og sigtet for butikstyveri. Han blev taget med til politistationen i Nykøbing, hvor han blev afhørt ved hjælp af en tolk og løsladt igen klokken 14.49. Den 44-årige står til en bøde på 500 kroner.

 

TORRIG: Sigtet for at brænde bygningsaffald

Politiet fik lørdag klokken 15.48 en anmeldelse om, at der var ild på en ejendom på Mageltving Møllevej uden for Torrig. Politpatruljen kunne køre efter en tyk, sort røgsøjle, hvor det føg med gnister, og det viste sig, at der blev brændt forskelligt bygningsaffald af. Ilden blev slukket af brandvæsenet, og en 34-årig kvinde fra Nykøbing, som i øvrigt havde forladt stedet, mens bålet brændte, blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven. Hun står til en bøde på 1.500 kroner.

 

MARIBO: 15-årig sigtet for trusler

Et diskussion mellem et ungt kærestepar udviklede sig sent lørdag eftermiddag. Det var en 14-årig pige og en 15-årig dreng, som skændtes, og på et tidspunkt, havde drengen holdt pigen fast og truet hende med en skruetrækker. Den 15-årige blev løbet op kort efter i Maribo, hvor han blev standset af et vidne. Han blev anholdt klokken 18.18 og sigtet for trusler, og han blev taget med til politistationen i Nykøbing, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 22.00. De sociale myndigheder er underrettet om sagen.

 

NAKSKOV: Politiet opløste fest

Lørdag klokken 21.40 fik politiet en anmeldelse om, at der var fest på en ejendom i Nakskov. Det var en erhvervsejendom, hvor en mand fejrede sin 28-års fødselsdag. Det er imidlertid ikke i overensstemmelse med de gældende regler på området, og 12 gæster til festen blev sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet. De sigtede er i alderen 19-35 og fra lokalområdet, og de står nu alle til en bøde på 2.500 kroner.

 

KORSØR: Færdselskontroller i byen

Fredag mellem klokken 14.30 og 16.30 gennemførte færdselspolitiet en kontrol i byen. To blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen og en for at køre uden sikkerhedssele. Derudover blev en enkelt knallertkører sigtet for at køre på en ulovlig knallert uden at have den lovpligtige ansvarsforsikring i orden.

En af politiets målevogne fra den automatiske trafikkontrol stod lørdag på Skovvej i Korsør. Her er der hastighedsbegrænsning på 50 km/t, men det var der fire ud af 129, der ikke overholdt. En enkelt trafikant blev målt til at køre 69 km/t, og det giver et klip i kørekortet.

 

PRÆSTØ: Viste en andens kørekort

Søndag klokken 9.45 standsede politiet en bil i Adelgade i Præstø. Føreren var en mand, der imidlertid ikke havde sit kørekort med, og han ikke lige huske sin præcise adresse, sit telefonnummer eller cpr-nummer. Sammen med politiet kørte han hjem til sin adresse, hvor han hentede et kørekort, som han viste til politibetjentene. Det var dog ikke helt godt, for kørekortet viste sig at tilhøre en helt anden, hvilket tydeligt fremgik af billedet. Nu viste det sig, at der var tale om en 32-årig mand fra byen, som ikke havde noget kørekort. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om misbrug af et ægte dokument. Han blev anholdt klokken 9.50 og afhørt på stedet, og klokken 12.04 blev han løsladt igen. Afslutningsvis blev de nummerplader, der sad på den bil, han kørte i, afmonteret, da der var vægtafgiftsrestance på bilen.

 

SLAGELSE: Røveri mod Fakta

Fakta på Valbyvej i Slagelse var søndag aften udsat for et røveri. Klokken 20.40 kom en kunde frem til kassen, hvor han lagde seks juleøller, to lightere og en Icetea på båndet. Da varerne var skannet ind, viste kunden en dolk til kassemedarbejderen og sagde, at det var et røveri, og varerne i dag var gratis. Derefter forlod han forretningen.

Politiet efterforsker sagen som et røveri. Røveren beskrives som: Mand, dansk af udseende, 35-45 år, 170-175 cm høj. Han var almindelig af bygning og var lys i husen. Han havde fuldskæg, sorte rande eller skidt under øjnene og talte dansk. Røveren havde en sort tophue med påskrift 3 * Danmark, solbriller, rød jakke hvor ærmerne var sorte på oversiden og røde på undersiden. Han havde sorte joggingbukser af mærket Adidas og sorte sko med hvid sål på.

Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har oplysninger til sagen.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Dalmose Hovedgaden Hus Søndag klokken 05.35 Kontanter og bilnøgler
Dianalund Lundtoftevej Lejlighed Torsdag klokken 17.00 – fredag klokken 09.55 Skruemaskine, medicin og DVD'er
Korsør Svendstrup Strandvej Lejlighed 14/10 klokken 12.32 – 15/10 klokken 12.30 Nøgler
Sakskøbing Kaløvej Hus 3/10 klokken 00.00 – 6/11 klokken 15.00 Endnu ikke opgjort
Slagelse Randersvej Hus Søndag klokken 05.42 Intet stjålet
Slagelse Svendsgade Lejlighed Fredag klokken 18.50 Smykker
Sorø Søskovvej Hus Søndag klokken 11.00 – 19.10 Endnu ikke opgjort
Sorø Frederiksbergvej Lejlighed Søndag klokken 12.00 – 19.00 Intet stjålet

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

 

By Vej Tidspunkt
Præstø - Fredag klokken 19.00 – 20.40 En sigtet for at køre på en ulovlig knallert, og det medførere en betinget frakendelse, en sigtet for at bruge håndholdt mobiltelefon (klip) og en for at køre bil i spirituspåvirket tilstand.
Ruds Vedby Sorøvej Fredag klokken 17.20 – 18.00 Fire bilister sigtet for at køre for hurtitg. Højeste hastighed var 63 km/t (50 km/t). Der blev kontrolleret 75 biler med laser
Rønnede Vordingborgvej Fredag klokken 16.53 – 18.30 Tre bilister sigtet for at køre for hurtigt – en kørte så hurtigt, at det giver et klip i kørekortet. En blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert, og det giver en betinget frakendelse af kørekortet.
Sorø Apotekervej Fredag klokken 16.10 – 16.40 200 biler kontrolleret – ingen sager

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Dianalund Karsholtevej Fredag klokken 19.06-21.40 ATK – bestilt færdselskontrol 74 9 80 km/t 130 km/t Tre klip
Dianalund Sømosevej Fredag klokken 15.52-18.02 ATK – bestilt færdselskontrol 92 1 50 km/t 59 km/t -
Karise Kildevej Fredag klokken 06.05 – 09.05 ATK 211 14 50 km/t 70 km/t 1 klip
Korsør Skovvej Lørdag klokken 07.15 – 09.20 ATK 129 4 50 km/t 69 km/t 1 klip
Korsør Storebæltsbroerne Søndag klokken 07.19 – 13.16 ATK 4294 230 110 km/t 161 km/t 8 klip
Præstø Hovedvejen Fredag klokken 9.56-11.57 ATK – bestilt færdselskontrol 162 13 50 km/t 76 km/t Tre klip
Sakskøbing Lille Slemmingevej Fredag klokken 14.09 – 15.45 ATK 29 4 60 km/t 76 km/t -
Sakskøbing Lille Slemmingevej Fredag klokken 16.12-20.00 ATK – bestilt færdselskontrol 53 6 60 km/t 93 km/t Et klip
Slagelse Skælskørvej Fredag klokken 08.33 – 10.50 ATK – bestilt færdselskontrol 303 32 50 km/t 85 km/t 3 klip og 1 betinget frakendelse
Slagelse Skælskør Landevej Fredag klokken 11.08 – 12.55 ATK 262 2 70 km/t 84 km/t -
Slagelse Skælskør Landevej Lørdag klokken 10.00 – 10.50 ATK 172 - - - -
Sorø Slagelsevej Søndag klokken 13.45 – 19.30 ATK 1039 89 70 km/t 112 km/t 5 klip
Sorø Næstvedvej Lørdag kokken 13.50-16.00 ATK – bestilt færdselskontrol 191 1 80 km/t 110 km/t Et klip
Sorø Ringstedvej Lørdag klokken 16.35-19.40 ATK – bestilt færdselskontrol 272 9 80 km/t 118 km/t To klip

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Fuglebjerg Byagervej Lørdag klokken 02.50 32-årig mand Narkokørsel, stjålne nummerplader, kørsel uden førerret og i brugsstjålet bil. Den 32-årige havde 0,5 gram hashmix på sig og blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Haslev Bråbyvej Lørdag klokken 15.10 58-årig mand fra Haslev Spirituskørsel og kørsel uden førerret
Holeby Nystedvej Lørdag klokken 19.36 31-årig mand fra Vordingborg Spirituskørsel
Karise Skolegade Mandag klokken 02.25 18-årig mand fra Karise Narkokørsel
Korsør Vestmotorvejen Lørdag klokken 01.13 32-årig mand fra Horsens Spirituskørsel og færdselsuheld
Maribo Vestre Landevej Fredag klokken 12.27 36-årig mand fra Birkerød Narkokørsel
Næstved Havnegade Søndag klokken 05.00 32-årig mand fra Lundby Narkokørsel. Der blev også fundet et kanonslag i bilen, og den 32-ågie blev derfor også sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven
Præstø Jernbanevej Fredag klokken 19.37 60-årig mand fra Vordingborg Spirituskørsel
Rødby Sædingegårdsvej Lørdag klokken 00.01 23-årig mand fra Mern Spirituskørsel
Sorø Nordmarksvej Fredag klokken 01.30 31-årig mand fra Sorø Narkokørsel
Vordingborg Københavnsvej Søndag klokken 12.41 20-årig kvinde fra Næstved Spirituskørsel

 

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Flere artikler