Skolestart, høstarbejde og ulovlige stoffer.

Profilbillede
dato

Haslev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

SKOLESTART

Små, spændte og navnlig nye trafikanter myldrer omkring ved vores skoler. Det samme gør deres forældre, og politiet er også på pletten for at sikre, at alle kommer sikkert frem. Politiet følger selvfølgelig også skolestarten. Torsdag var politiet forbi Sofiendalsskolen i Haslev, Marievangsskolen i Slagelse, hvor to bilister blev vejledt om standsningsforbuddet på stedet, Lille Næstved Skole på Karrebækvej i Næstved, Søndermarksskolen i Slagelse, hvor en enkelt bilist blev sigtet for at køre ind, hvor det ikke er tilladt, Kobberbakkeskolen Sjølund og Sydby i Næstved, Stenoskolen i Nakskov og Nymarksskolen i Slagelse. Ved Antvorskov Skole i Slagelse måtte lokalpolitiet uddele en bøde til en borger, som ankom med tre børn på bagsædet, og hvor de to af børnene ikke var forsvarligt fastspændt. Det giver også et klip i kørekortet.

Også politiets målevogne fra den automatiske trafikkontrol følger trafikken: Torsdag holdt en ATK-bil på Sdr. Ringgade i Slagelse mellem klokken 6.53 og 10.30, og her overholdt de 795 trafikanter, der passerede målevognen, hastighedsbegrænsningen.

 

RØDBYHAVN: Havde ulovlig gaspistol i bilen

En udenlandsk varebil rullede torsdag klokken 10.00 af færgen i Rødbyhavn og blev kontrolleret af politiet og Toldstyrelsen. I bilen blev der fundet en gaspistol med tilhørende plastikkugler, og føreren – en 43-årig udenlandsk mand – blev sigtet for overtrædelse af våbenloven. Pistolen blev konfiskeret, og den 43-årige fik en bøde på 5.000 kroner, som han betalte, inden han kunne køre videre.

 

NÆSTVED: Råbte efter politiet

Lokalpolitiet var torsdag eftermiddag klokken 15.40 forbi banegården i Næstved på en tryghedsskabende patrulje. En 17-årig fyr fra Fensmark fandt anledning til at råbe en stribe skældsord efter politibetjentene, og derfor blev han sigtet for fornærmelig tiltale.

 

HASLEV: Politiet på høstarbejde

Efter et tip om, at der muligvis var hampplanter på en adresse i Haslev, begav en politipatrulje sig afsted torsdag eftermiddag. I haven fandt betjentene 12 store og seks mindre hampplanter, som blev høstet og konfiskeret. Den 58-årige mand, som bor på stedet, blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

PRÆSTØ: Mand mistede livet i brand

Politi og brandvæsen blev torsdag klokken 17.42 kaldt til et hus på Mønvej i Skibinge uden for Præstø, hvor der var udbrudt brand. Det var en nabo, der havde bemærket knitrelyde fra huset, og da han så nærmere efter, var der ild i ejendommen. Ilden blev slukket, men der blev fundet en person på ejendommen. Der er formentlig tale om beboeren, en 76-årig mand, som blev erklæret død. Politiets teknikere skal nu undersøge stedet, men der er ikke umiddelbart nogen formodning om, at der er sket noget kriminelt.

 

NÆSTVED: Tre havde ulovlige stoffer

Torsdag klokken 18.22 fik politiet en anmeldelse om, at nogle mænd var kommet op at toppes ved en bil på Farimagsvej i Næstved, og en politipatrulje kørte til stedet. Bagruden var knust i bilen, og der lugtede umiskendeligt af hash. En 19-årig mand fra Næstved viste sig at have 16 små poser med i alt 34,5 gram hash på sig, så han blev anholdt klokken 18.42 og sigtet for salg af stoffer. Han blev afhørt på politistationen i Næstved og løsladt igen klokken 22.27. En 19-årig mand fra Næstved havde 0,4 gram hash og en peberspray, og han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og våbenloven. I bilen blev der fundet to plader hash på i alt 192,8 gram og en 20-årig mand – også fra Næstved – blev derfor anholdt klokken 18.52 og også sigtet for salg af stoffer. Han blev løsladt klokken 23.01 efter afhøring. Der var også en 17-årig fyr til stede, som råbte efter politiet, og han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

SLAGELSE: To knallerter kørt til undersøgelse

Efter en anmeldelse om, at der kørte nogle knallerter larmende omkring i centrum af Slagelse, lykkedes det omkring klokken 20.30 politiet at standse to 15-årige drenge fra byen på Nytorv. Deres knallerter virkede til at være konstruktivt ændrede, og de blev derfor taget med til undersøgelse på politistationen. En eventuel sigtelse af de to drenge afventer resultatet af de tekniske undersøgelser.

 

 

 

Offerrådgivningen yder støtte til ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykke. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hver af disse yder støtte telefonisk og ved fysisk møde.

Ring på tlf. 116 006 eller se Offerrådgivningens hjemmeside.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har ikke fået nogen anmeldelser om indbrud i privat beboelse det seneste døgn.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Haslev Gisselfeldvej Torsdag klokken 16.13-17.15 ATK – bestilt færdselskontrol 20 - - - -
Haslev Karisevej, Druestrup Torsdag klokken 18.05-21.30 ATK 190 16 70 km/t 118 km/t To betingede frakendelser
Slagelse Sdr. Ringgade Torsdag klokken 6.53-10.30 ATK 795 - - - -
Slagelse Valbygårdsvej Torsdag klokken 11.04-13.25 ATK 423 9 50  km/t 70 km/t Et klip

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Holme-Olstrup Landevejen Torsdag klokken 23.35-0.35 Inden for 30 minutter blev to trafikanter målt til at køre så hurtigt, at det giver et klip i kørekortet. Den ene kørte 126 km/t og den anden 125 km/t på en strækning, hvor der er hastighedsbegrænsning på 80 km/t.
Næstved Slagelsevej Fredag klokken 1.50-3.30 En bilist blev målt til at køre 120 km/t, hvor man højst må køre 80 km/t. Det giver et klip i kørekortet

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Maribo Gasværksvej Fredag klokken 0.50 40-årig mand Spirituskørsel
Rødby Nebbelundevej Fredag klokken 3.12 23-årig mand Spiritus- og narkokørsel

 

 

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi